Unit Motives

Καντε κλικ εδώ για κράτηση θέσης για το Unit Motives:

*
*
*
*


Παρακαλούμε τσεκάρετε το κουτί captcha παρακάτω!!

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτηση, παρακαλούμε ενημερώστε τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν διατεθούν οι θέσεις.
Η κράτηση ισχύει ως 10 λεπτά πριν την έναρξη. Παρακαλούμε ελάτε νωρίς!
ΔΕΝ θα αποθηκεύσουμε το email σας, και ΔΕΝ θα σας στείλουμε τίποτα άλλο εκτός από μια υπενθύμιση της κράτησής σας την ημέρα της παράστασης.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 6943 642039 [11:00 - 14:00, και 18:00-20:00 τις ημέρες των παραστάσεων].

(*) Απαιτούμενο πεδίο
Απαιτείται ενεργοποιημένη Javascript

Unit Motives

Unit Motives
APR
08
APR
02
APR
01

Unit Motives

της Die Wolke art group

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη

Η Die Wolke art group παρουσιάζει τη νέα της πρωτοβουλία με τίτλο Unit Motives: μια παρουσίαση solo έργων σύγχρονου χορού πάνω σε μουσική του Ούγγρου συνθέτη György Ligeti, ενός από τους πιο σημαντικούς avant-garde συνθέτες του 20ου αιώνα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η εξερεύνηση των διαφορετικών κινητικών και χορογραφικών προσεγγίσεων στην ερμηνεία της μουσικής, έχοντας ως κοινό άξονα το έργο του συνθέτη και τις μεθόδους σύνθεσής του.

Οι συμμετέχοντες χορογράφοι και ερμηνεύτριες, έχοντας ανταποκριθεί στο ανοιχτό κάλεσμα της Die Wolke, δούλεψαν υπό την επιμέλεια της Δροσιάς Τριαντάκη προκειμένου να παρουσιάσουν τους καρπούς της αναζήτησής τους με τη μορφή μιας ενιαίας παράστασης, που παίρνει τον χαρακτήρα σπουδής.

Η επιλογή του Ligeti ως συνθέτη μόνο τυχαία δεν είναι: εκτός από την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση του έργου του, τόσο στους μουσικούς κύκλους όσο και στους κινηματογραφικούς, μέσω της χρήσης πολλών έργων του από τον Stanley Kubrick, η τεχνική του η ίδια ενέπνευσε το πείραμα της διοργάνωσης των Unit Motives, που εξερευνά τη σχέση μονάδων και συνόλου ως μέθοδο εργασίας.

Η Die Wolke art group είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο των παραστατικών τεχνών, του σύγχρονου χορού, του video art, των μεικτών μέσων και των συναφών τεχνολογιών. Αποτελείται από ένα εναλασσόμενο και διαρκώς διευρυνόμενο καστ μεμονωμένων καλλιτεχνών, στοχαστών, και τεχνικών.

Φυλλάδιο προγράμματος

Επιμέλεια: Δροσιά Τριαντάκη

Συμμετέχουν:
Μαρία Γαρέφη
Στέλλα Μαστοροστέριου | Φαίδρα Χαραλαμπίδου
Μαρία Πίσιου
Μαργαρίτα Συμεωνίδου
Κατερίνα Ταϊτζόγλου
Εύη Τζώρτζη
Φένια Χατζάκου
Βίκυ Αγγελίδου | Βασιλική Καπετανάκη (Body painting: Dean Μαυρίδης/Σόνια Κεχαγιά)

Μουσικός Σύμβουλος: Θανάσης Ζλήκας

Audio mastering, ψηφιακή υλοποίηση του Poème Symphonique: Dani Joss

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά

Στο Vitruvian Thing, κατανοούμε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής. Επομένως, εκτός αν κατ’εξάιρεση αναφέρεται κάτι διαφορετικό, η είσοδος στα δρώμενα που φιλοξενούμε θα είναι αδιευκρίνιστου ποσού: Εσείς αποφασίζετε πόσο θα κοστίσει το δικό σας εισιτήριο, στηρίζοντας έτσι τους καλλιτέχνες και βοηθώντας τη Die Wolke να κρατήσει το χώρο ενεργό. Στην είσοδο, εκδίδουμε κουπόνι δωρεάς για το ποσό της συνεισφοράς σας, νομικά απαραίτητο και ισοδύναμο με απόδειξη.

Οπότε, φτάνοντας στο Vitruvian Thing, ενημερώνετε την υποδοχή για την κράτησή σας και διαλέγετε την τιμή εισόδου που πιστεύετε εσείς: στην κυριολεξία όσο νομίζετε ότι είναι σωστό για εσάς. Παίρνετε το κουπόνι, και απολαμβάνετε την παράσταση.