Vortex

Καντε κλικ εδώ για κράτηση θέσης:

*
*
*
*


Παρακαλούμε τσεκάρετε το κουτί captcha παρακάτω!!

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε ή να αλλάξετε την κράτηση, παρακαλούμε ενημερώστε τους διοργανωτές το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν διατεθούν οι θέσεις.
Παρακαλούμε θερμά, ακυρώσεις το αργότερο 24 ώρες πριν. Η κράτηση ισχύει ως 10 λεπτά πριν την έναρξη. Παρακαλούμε ελάτε νωρίς!
ΔΕΝ θα αποθηκεύσουμε το email σας, και ΔΕΝ θα σας στείλουμε τίποτα άλλο εκτός από μια υπενθύμιση της κράτησής σας την ημέρα της παράστασης.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση τηλεφωνικά στο 6943 642039 [11:00 - 14:00, και 18:00-20:00 τις ημέρες των παραστάσεων].

(*) Απαιτούμενο πεδίο
Απαιτείται ενεργοποιημένη Javascript


Vortex
Vortex
MAY
06

Δίνη

των Μ. Γαρέφη, Μ. Συμεωνίδου

Vitruvian Thing, Πτολεμαίων 29Α, 4ος ορ., 54630, Θεσσαλονίκη

Δίνη, Περιδίνηση, αιώνιος και συνεχής στροβιλισμός. Πρόκειται για αναπόδραστο εγκλωβισμό στις προσταγές της μοίρας ή για μια ψευδαίσθηση ελευθερίας; Το νήμα ολόκληρης της ζωής σου σε τυλίγει και σε ορίζει μέχρι τη στιγμή της πολυπόθητης απελευθέρωσης. Τότε είσαι επιτέλους αυθύπαρκτος και απόλυτος δημιουργός των πράξεών σου. Άραγε είσαι έτοιμος να αντικρίσεις τις συνέπειες; Τις συνέπειες των αποφάσεών σου. Αυτές που σαν μυθολογικά τέρατα στροβιλίζονται γύρω σου σε έναν αέναο χορό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί μία σημαντική ενότητα στην πορεία των σπουδών τους και ίσως χωρίσουν οι δρόμοι τους, οι Μαρία Γαρέφη, Όλια Μήτσιου, Μαργαρίτα Συμεωνίδου και Κατερίνα Ταϊτζόγλου αποφασίζουν να συστηθούν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ως ανεξάρτητες δημιουργοί. Η συνεργασία τους ξεκίνησε στα πλαίσια των σπουδών τους στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη. Αλλά δεν παραμένει εντός ορίων. Με κοινή εμπειρία στο χώρο και πάνω απ’ όλα κοινό όραμα επιχειρούν να την επεκτείνουν και να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Με ισχυρή θέληση κατάφεραν να υπερνικήσουν τη “Δίνη” των καταστάσεων και να πραγματώσουν τις προσδοκίες τους βάζοντας την υπογραφή τους στην τελική παρουσίαση του έργου.

1η Χορογραφία “Μ&Μ”:
Η χορογραφία αποτελεί μία συνεργατική δουλειά. Κεντρικό θέμα είναι η Μοίρα. Είναι άραγε εύκολο να δεχτείς τον αναπόδραστο ετεροκαθορισμό σου από την ίσχυρή δύναμή της; Συνειδητοποιείς τον εγκλωβισμό σου στις προσταγές του πεπρωμένου ή επιλέγεις να ζεις σε μια αδιάσειστη ψευδαίσθηση ελευθερίας; Αυτή η ελευθερία είναι μια αυταπάτη. Δε θα ποθήσεις ποτέ αυτό που πράγματι πιστεύεις ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις. Το νήμα ολόκληρης της ζωής σου σε τυλίγει και σε ορίζει. Σε υποδουλώνει σε ένα στείρο και σκληρό συμβιβασμό. Μέχρι τη στιγμή της πολυπόθητης απελευθέρωσης. Τότε ο “δυνάστης” σου βρίσκεται έρμαιο στα χέρια σου και μπορείς να τον κάψεις στη φωτιά της ψυχής σου.

2η Χορογραφία “Το κουτί της Πανδώρας”:
Η αρχέτυπη μορφή της μητέρας όλων των γυναικών αλλά και μέγιστη η αιτία όλων των παθών. Μία πράξη αφελής, ανόητη ή ακόμη και σκόπιμη αποδέσμευσε και σκόρπισε στην ανθρωπότητα όλα τα δεινά. Τραγική συνέπεια για μία τόσο απερίσκεπτη ενέργεια. Η Πανδώρα δίνει σάρκα και οστά στο εγώ σου. Εσύ αυθύπαρκτος, αυτόβουλος, απόλυτος δημιουργός των πράξεών σου. Οι αποφάσεις δικές σου. Καθοριστικές. Και οι συνέπειες σκληρές και αμετάβλητες. Σαν μυθολογικά τέρατα στροβιλίζονται γύρω σου σε έναν αέναο χορό και συμπαρασύρουν το είναι σου στο στερέωμα του χρόνου. Ενός χρόνου καταστροφικού που κυλάει χωρίς τέλος. Η Ελπίδα έχει πια εξανεμιστεί. Δραπέτευσε.


“ΔΙΝΗ”
Σε μια αέναη περιστροφή των συν-κινήσεων της ζωής μας.
Στο χόρο της στροβιλιζόμαστε,
και η μοίρα μας υποκύπτει στη δίνη των παθών μας.
Κίνηση συνεχώς μεταβαλλόμενη
να συμπαρασύρει το είναι μας στο στερέωμα του χρόνου,
που συνοδεύει το μοναχικό χορό μας.
Ένα χορό πρωταγωνιστή
στην παράσταση της δίνης του “εγώ” μας.

- Ζωή Καρανάσιου

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά

Στο Vitruvian Thing, κατανοούμε τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής. Επομένως, εκτός αν κατ’εξάιρεση αναφέρεται κάτι διαφορετικό, η είσοδος στα δρώμενα που φιλοξενούμε θα είναι αδιευκρίνιστου ποσού: Εσείς αποφασίζετε πόσο θα κοστίσει το δικό σας εισιτήριο, στηρίζοντας έτσι τους καλλιτέχνες και βοηθώντας τη Die Wolke να κρατήσει το χώρο ενεργό. Στην είσοδο, εκδίδουμε κουπόνι δωρεάς για το ποσό της συνεισφοράς σας, νομικά απαραίτητο και ισοδύναμο με απόδειξη.

Οπότε, φτάνοντας στο Vitruvian Thing, ενημερώνετε την υποδοχή για την κράτησή σας και διαλέγετε την τιμή εισόδου που πιστεύετε εσείς: στην κυριολεξία όσο νομίζετε ότι είναι σωστό για εσάς. Παίρνετε το κουπόνι, και απολαμβάνετε την παράσταση.